THE HUNGER PROJECT

FITSHE ONDERSTEUNT VROUWEN IN INDIA MET ODISHA’S 100

Bij FITSHE hebben we producten ontwikkeld om vrouwen te ondersteunen in hun actieve levensstijl. Maar we wilden meer.  Daarom zetten we ons in voor vrouwelijke leiders in India. Dit doen we samen met 99 andere bijzondere en gedreven Nederlandse vrouwen die samen de Odisha’s 100 vormen, een initiatief van The Hunger Project.

Het doel? Een einde van honger in Odisha, een deelstaat van India waarin een groot deel van de bevolking onder de armoedegrend leeft. In India is een stille revolutie aan de gang: tienduizenden ongeletterde vrouwen op het platteland trekken hun dorp uit de diepe armoede. In hun eentje verzetten ze al bergen, maar samen zijn ze niet te stoppen en bereiken ze opzienbarende resultaten.

1 op de 4 mensen met honger op de wereld, woont in India. Hoewel de economie van India snel groeit, plukt niet iedereen daar de vruchten van: elke dag hebben 194 miljoen Indiërs te weinig te eten – vooral op het platteland. En dat terwijl honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is.

Een grote kans ligt bij vrouwelijke raadsleden op het platteland. Want door quota hebben steeds meer Indiase vrouwen een politieke functie: 1,3 miljoen vrouwen zijn dorpsraadslid. Zij bepalen de lokale agenda en regelen voorzieningen voor hun dorp. In theorie dan – in de praktijk pakt het nog niet altijd zo uit. Want vrouwen hebben vaak in de praktijk minder rechten. Toch bereiken zij opzienbarende resultaten. Door training, door slim gebruik te maken van bestaande overheidssubsidies en met de nodige porties moed, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en samenwerking. Met de Odisha’s 100 willen we deze vrouwen ondersteunen.

“We zijn als FITSHE trots dat we ons hiervoor mogen inzetten. We hebben producten ontwikkeld om vrouwen in hun actieve levensstijl te ondersteunen, maar zijn blij om ook sterke vrouwen te ondersteunen om meer terug te geven aan de wereld.”

Ook jij kan direct supporten met jouw aankoop!

Naast onze vaste ondersteuning aan The Hunger Project doneren wij in het kader van Internationale Vrouwendag van 8 t/m 12 maart 10% van al jouw aankopen direct aan The Hunger Project. Ga direct naar onze shop en lever jouw bijdrage!

Up-to-date blijven van onze journey? Ontvang gratis onze Recipe Guide t.w.v. €19,95! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste FITSHE nieuws en onze journey met Odisha’s 100. Schrijf je vandaag in en download gratis onze Recipe Guide met de lekkerste eiwitrijke shakes en recepten.

Over The Hunger Project

The Hunger Project investeert in mensen. Door ze bewust te maken van hun eigen vermogens. Door leiderschap, ondernemerschap en samenwerking te stimuleren. Zo kunnen mensen zelf het heft in handen nemen. Met elkaar en meestal ook samen met hun lokale overheid. Want mensen met honger zijn niet het probleem. Zij zijn juist zelf de oplossing.

The Hunger Project werkt in 12 lage inkomenslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Dat doen we uitsluitend met lokale medewerkers, en met miljoenen lokale vrijwilligers. Onze aanpak is zo slim ingericht, dat ons werk volgens de Nationale Goede Doelen Test de hoogst haalbare score krijgt voor kans op impact.

Vrouwen zijn cruciaal in de voedselproductie. Maar ze hebben in veel landen nauwelijks toegang tot onderwijs, geld of invloedrijke posities. Veel potentieel blijft zo onbenut. The Hunger Project moedigt vrouwen aan om hun stemmen te laten horen en zo een einde aan de honger te maken.

ONTVANG FITSHE UPDATES

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met FITSHE te maken heeft?
Schrijf je nu in en ontvang maximaal 1x per week onze e-email!